top of page
Familietjek
Familieterapi

Familietjek og familieterapi er to forskellige former, hvorpå I som familie kan få talt sammen om, hvordan er det at være jer, hver og én i jeres familie, samt hvordan er det, at være sammen i jeres familie. 

 

Hvad er forskellen på familietjek og familieterapi?

Begge dele har en grundlæggende fællesnævner, som er det vigtigste i mit arbejde, nemlig fællesskabet og kærligheden som drivkraft til udvikling af os som mennesker.

 No man is an island   - Intet menneske er en ø - skrev den engelsek digter John Donne skrev i 1624. Vi er forbundne som mennesker, og en særlig forbundethed og afhængighed af og til hinanden, er der i familien.

Familie er på godt og ondt lidt som et edderkoppespind. Hvis du trækker lidt i det ene hjørne, mærkes det i det andet hjørne, faktisk med det samme. Nogen gange får vi talt om at nettet bevæger sig - men ofte går hverdagen sin gang, men alle mærker forandringerne inden for familien. Både de forandringer vi taler om - men også i lige så høj grad de usagte. Særligt børn mærker det og lider ofte under det usagte. De tror måske endda det handler om dem.

Familietjek:

Ved et familietjek, ser vi sammen på hvordan alle i familien har det og om hver især får det, som de har brug for. Og måske også giver det, som de har brug for at få givet.

 

At være sig selv sammen med andre i en familie, er en af de mest grundlæggende øvepladser vi får og har,  til at forstå os selv sammen med andre. 

Familie tjek er en samtale hvor jeg styrer samtalen, så alle får mulighed for at sige det, som de har på hjertet og alle får lyttet. En måske ny start på at tale og lytte mere sammen til dagligt i familien.

Nogen gange under et familietjek finder man ud af, at der er mere, som familien har brug for at tale om.

Så aftaler vi, hvad I som familie vil tale mere om. 

Familieterapi:

Familier danner  - som alle andre systemer -  mønstre i deres måde at være sammen på.

Det gør vi af mange gode grunde.

Nogen gange er mønstrene gode og smukke, andre gang føles de besværlige. Og det er svært selv at bryde de mønstre, fordi man selv er den del af mønstret. 

Familieterapi kan hjælpe med at sætte fokus på disse mønstre, som I ved én eller nogen, eller måske endda alle i familien ikke trives i og ikke trives med. 

Familier kan være mor, far og børn, og det kan være voksne søskende, det kan være par med børn, som er skilt og ønsker hjælp til at stadig at kunne være gode forældre for deres børn, nu hver for sig og ikke sammen. 

I er velkommen og jeg glæder mig til at se jer alle.

Kærlig hilsen Susi

bottom of page