top of page

Oplevelsesorienteret psykoterapi

Er det vigtigt at vide det er oplevelsesorienteret psykoterapi?

Nej - det er det ikke - og så alligevel har jeg lyst til at fortælle lidt om det, fordi jeg som studerende og psykoterapeut har valgt en retning. 

Hvorfor jeg valgte denne retning, er let for mig at fortælle. Fordi jeg mødte et menneske, som mødte mig.

Han hedder Kurt og var engang min chef. Nu er han en del af mit tankeliv hver dag, fordi han gjorde en forskel for mig. Dermed vakte han også min nysgerrighed og interesse for at arbejde oplevelsesorienteret. Og derfor er det måske ikke vigtigt hvad terapiformen hedder, fordi terapeuter har det på sinde, at gøre en forskel sammen med de mennekser de møder i terapi. 

Hvis jeg alligevel skal forklare lidt om oplevelsesorienteret psykoterapi - så står denne retning for et ønske om at hjælpe andre i mødet her og nu, med at få nye oplevelser eller erfaringer med sig selv, og gerne sammen med familie og nære andre. Det er via relationen og kontakten at forandringen kan ske. 

Et eksempel kunne være at få oplevelser med  - via hjælp fra terapeuten -  at få sagt noget som klemmer og er svært til sin ægtefælle, til sine børn, til sin mor eller blot øvet at sige dette udsagn højt ud i lokalet.

 

At få erfaringer med - her og nu -  at kunne noget andet sammen med det menneske - og at kunne lytte på en anden måde. Lytte til det som måske ellers altid lyder som det samme. Få erfaringer og oplevelser med at andre kan reagere anderledes, når jeg siger det jeg har på sinde.

Det arbejde vi laver sammen er altså her og nu og i relation med hinanden. Dig og mig. 

 

Jeg ser frem til samarbejdet. Til da - tak fordi du læste hertil om oplevelsesorienteret psykoterapi.

 

Kærlig hilsen Susi 

bottom of page